Plan i ri masash për vaksinimin e çdo fëmije. Në tetor futet vaksinë e re

Duke filluar nga 1 tetori, një vaksinë e re, Rotavirusi, do t’i shtohet kalendarit të vaksinimit, duke e çuar në 12 numrin e vaksinave të detyrueshme dhe duke e përafruar kalendarin tonë me atë të vendeve të Bashkimit Evropian.

Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale njofton se do të nisë një verifikim i imtësishëm në çdo strukturë arsimore, për kartelat e vaksinimit.

Me nisjen e procesit të regjistrimit në çerdhe, kopshte dhe shkolla, Njësitë Vendore të shëndetësisë do të jenë në terren për monitorimin e  kartelave të vaksinimit në çdo strukturë arsimore, qoftë publike apo private.

Sipas Urdhrit të Ministres, do të ketë një koordinim të strukturave shëndetësore në territor dhe çdo institucion që nuk plotëson detyrimin për të pasur kartelën e vaksinimit për çdo fëmijë, do të gjobitet, sipas ligjit./ Shendeti.com.al

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *