ISHSH: inspektohen 157 kopshte për kushtet higjieno-sanitare

Të hënën nisi viti i ri shkollor, së bashku me të kanë nisur dhe inspektimet e ambienteve nga Inspektoriati Shtetëror Shëndetësor (ISHSH).

ISHSH ka dal në terren për kontrollin e kushteve higjieno-sanitare, që fëmijët të kenë një ambient të pastër dhe të sigurtë. Gjithashtu, janë kontrolluar dhe  kartelat e vaksinimit  në çdo institucion arsimor, publik ose jopublik, që vogëlushët të jenë të shëndetshëm përgjatë qëndrimit të tyre në ambientet edukative.

“Deri tani kemi inspektuar në të gjithë vendin 511 subjekte arsimore, nga të cilat: 337 shkolla (9-Vjeçare e të mesme), 157 kopshte, 13 çerdhe, 2 konvikte, 1 subjekt i arsimit të lartë dhe 1 qendër për fëmijë. Inspektimet vazhdojnë”, kanë shkruar ISHSH në profilin e tyre në facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *